Національна академія наук України Рівненський Інститут КУП

ПЕРША ВИСТАВКА ХУДОЖНИЦІ СВІТЛАНИ ГІЛЬ-ЖУК

15 Грудня, 2023

14 грудня 2023 року в рамках загальноуніверситетського мистецького проєкту «Інтелектуальна власність України – перлини сучасного живопису для студентської молоді» у Рівненському інституті КУП НАН України відкрилася перша персональна виставка рівненської художниці Світлани Гіль-Жук.

Відкрив виставку директор інституту Іван Вєтров, який наголосив на важливості продовження мистецької традиції, аби долучати студентів до естетичного виховання, водночас підтримувати та популяризувати твори місцевих художників.

Цікавою була розповідь та спогади про своє творчого життя самої художниці пані Світлани.

Присутні студенти інституту, колеги та друзі дебютантки, поціновувачі мистецтва люб’язно поділилися враженнями від виставлених полотен авторки.

Коротка довідка про Світлану Гіль-Жук.

Навчалася в художній школі Рівного (1982-86) під патронатом Анатолія Іваненка. Створила більше 400 картин, багато з яких зберігаються у приватних колекціях в Україні (300) та за кордоном (40). Учасниця виставок на площадці «Арт платформи». Ілюстратор збірки поезії поета Романа Новікова. Почала художню творчість із дитячого садка, виграла конкурс малюнків, про що публікувалося у журналі «Малятко». До художньої школи навчалася 3 роки у студії підліткового клубу. Сама обрала художню школу і сам вступила, а лише потім повідомила про це батьків. Певний час проживала і писала в Америці (1990-1991 роки) у м. Колумбус, штат Огайо, де малювала переважно портрети на замовлення. Тривалий період (20 років) займалася перукарською справою і раптом виставка картин в одній з перукарень знову надихнула повернутися до написання картин.