Національна академія наук України Рівненський Інститут КУП

«1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо»

8 Травня, 2020

    Під таким гаслом 8-9 травня цього року запланована всеукраїнська акція, приурочена  вшануванню подвигу українського народу в Другій світовій війні та його вагомого внеску в перемогу антигітлерівської коаліції.
   Як зазначено у матеріалах Українського інституту національної пам’яті, цей день символізує не тріумф переможців над переможеними, він має стати нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. Наша пам’ять є запобіжником від того, щоб подібні лиха ніколи не повторювалися.

112802412_large_4337340_.gif

    Символом акції стала емблема у вигляді стилізованої квітки маку як пам’ять людського серця, запаленого любов’ю. Квітками маку в умовах карантину ряснітиме весь медіапростір.
   А студенти Рівненського інституту Київського університету права НАН України запрошують українців долучитися  до флешмобу, що стартуватиме 8 травня із промовистою назвою «Від серця до серця». Хай віддалі нас роз’єднують, але ніхто не може посягнути на єдність сердець, що прагнуть миру. Під час флешмобу поділимося своїми спогадами, спогадами рідних і близьких, переказами, легендами, навіть міфами. Вони сколихнуть пам’ять і розбудять наші серця. Бо квітка маку любить тепло і сонце!